hgzagora-logo-en

 

 

                 bg   en   de   ru  

 

Загора Био ЕООД

logo Zagora Bio

 

 

 

 „Загора Био“ ЕООД притежава най-съвременната и високотехнологична оранжерия в България с обработвана площ 56 декара, предназначена за целогодишна експлоатация.

Оранжерията е самостоятелен производствен комплекс, проектиран и реализиран съгласно европейските стандарти NF EN 13031-1, разработен и доставен от лидера в производството на оранжерийни конструкции и оборудване – RICHEL GROUP.

Физическите параметри на оранжерията – ширина на тунелите 12,80 метра и височина на арката 8,80 метра, както и готическата геометрия, предполагат значителен вътрешен обем, което позволява много добра термална инертност с минимални температурни отклонения, отлична естествена осветимост, ограничаване на кондензационни процеси и пълноценен ефективен контрол на вътрешния климат – еталон за съвременно отглеждане на култури с дълга вегетация.

За отглеждане на култури през зимата в условия на къс ден разполагаме с изкуствено вегетативно осветление на цялата оранжерия.
С вегетативно осветление културите успешно преодоляват късите и мрачни зимни дни без стрес и колебание в добива.

Културите се развиват в хидропонна среда, което позволява пълноценно задоволяване на потребностите им от вода и хранителни вещества 24 часа в денонощие през целия период на отглеждане. Рецептите за хранене на растенията се изготвят на база лабораторни анализи на водата, съобразени с вида и фазата на отглежданата култура. Отглеждат се висококачествени холандски сортове краставици.

Ефективното денонощно поддържане на микроклимата в оранжерията, в т.ч. температура, осветеност, влага, състав на въздуха, циркулационни потоци в определени стойности не позволява развитие на болести както във вегетативната среда, така и в растителните култури.

В съответствие с цялостната екологична концепция на оранжерията, специално внимание е отделено на рекулнивационните процеси в комплекса, вкл. преработване и повторно използване на води след НР-UV стерилизатори.

Интегрираната компютърна система за контрол на параметрите на вътрешната среда, съобразени и с данните на автоматичната външна метеорологична станция обезпечават пълноценно автономно функциониране на оранжерийния комплекс в определените от агроспециалистите на Загора Био параметрични стойности.

„Загора Био“ ЕООД разполага със сортираща и фолираща машина “Aweta”. 

Сортирането се извършва с точност до 1% отклонение от зададения грамаж.

Машината е оборудвана с ротационни маси за по-бързо и по-безопасно опаковане на продукцията.

Рискът от увреждане на краставиците по време на сортиране и опаковка е ограничен до минимум.

Дружеството е регистрирано в GS1 и притежава фирмен префикс. Това осигурява възможност за уникална идентификация и проследимост на логистичните единици.

„Загора Био" ЕООД притежава сертификат Global Gap.

Разположена в района на гр. Стара Загора, оранжерията предполага отлични логистични възможности, бързи и адекватни условия на доставка на търговски партиди оранжерийни зеленчуци.
„Загора Био“ ЕООД е част от групата на Холдинг Загора – един от значимите икономически субекти в региона на гр. Стара Загора с дъщерни дружества – европейски лидери в производствените си направления.

С над 2000 работещи в предприятията на групата, с утвърдената си репутация на международните пазари, с пълноценното си партньорство и изградените отлични отношения с финансови и нефинансови институции, Холдинг Загора е гарант за успеха на оранжерийния комплекс на „Загора Био“.


Контакти:

Тел.: + 359 42 600 603
Тел.: + 359 42 985 203
Търговски отдел: + 359 885 826371
Кандидатстване за работа: +359 8890 04898

 e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

ОБЯВА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СОНДАЖ