hgzagora-logo

 

 

                 bg   en   de   ru  

 

„Холдинг Загора“ обновява инфраструктура и оборудване по инициативата JESSICA на Европейската комисия

3,9 милиона лева дългосрочен инвестиционен кредит по инициативата JESSICA на Европейската комисия получава „Холдинг Загора“ ООД, съобщиха тази вечер директорите по икономиката и финансите на дружеството Румен Радев и Мария Хорсикян (в средата на снимката), заедно с Мартин Заимов (вляво), директор на Регионалния фонд за градско развитие (РФГР) и Андрей Генев, мениджър инвестиции в РФГР. Две трети от 10-годишния кредит се предоставят от Societe Generale Eкспресбанк (1 335 000 евро), а останалата една трета – от Регионалния фонд за градско развитие.

Средствата ще бъдат насочени към пет от най-големите фирми в холдинга: 1,67 млн. лв. за „Пресков“ АД, 1,45 млн. лв. за „Хранинвест – Хранмашкомплект“ АД, 445 хил. лв. за „Прогрес“ АД, 295 хил. лв. за Строителна компания „Загора“ и 55 хил.лв. – за хотел „Загора Сити“. С тях ще бъдат закупени няколко големи машини, но кредитът ще се използва преди всичко за подобряване на работната среда в звената на холдинга – преасфалтиране на вътрешнозаводски пътища (някои от тях вече са готови), реновиране на административни и промишлени сгради и ново осветление.

Научи повече

Холдинг Загора със специален приз за "Най-масово участие“

В Събота , 8 Ноември 2014 г., "Холдинг Загора" ООД се включи в благотворителното масово бягане под надслов Стара Загора, най-спортният град в България.Като основен дарител и участник, Холдингът получи почетния приз за „Най-масово участие“.

Организатор на събитието бе Обществен Дарителски Фонд – Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора и партньори.

Припомняме, че със средствата от първите две кампании беше изграден фитнес на открито и беше реализиран проект за консервиране и облагородяване на пространството около 700-годишния чинар в парк Бедечка.

Научи повече

Екипът на Хранинвест-ХМК претворява идеи в мащабни проекти с помоща на съвременните CAD/CAM системи

Техническият директор на Хранинвест - ХМК АД - г-н Юлиян Стръмски, даде интервю за списание "CIO". Г-н Стръмски обясни, че от 2005 година в дружеството се използват 6 мрежови лиценза на SolidWorks.

Също, от няколко години програмистите в Хранинвест - ХМК АД имат удоволствието да разполгат и със съвременна система за своята работа - CAM продукта Feature CAM, за който са закупени 4 лиценза.

С помоща на закупените лицензи се улеснява работата на конструктурите и им се дава възможност да се съсредоточат върху творческите аспекти и съществените задачи в ежедневната им работа.

Дружествтото има много реализирани проекти с незаменимата помощ на CAD и CAM.

Научи повече

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

28 Август 2014 г.

Собствениците на“ Холдинг Загора“ ООД поздравяват всички свои служители и работници, по случай официалния празник на Холдинга - 28 Август, като им пожелават крепко здраве и ползотворна работа!cvetq

Христина Педикова, мениджър "Човешки Ресурси" към "Хранинвест ХМК" АД, привлечена като експерт в ESCO

1901270 10152361998474643 3534742884460510220 nАвгуст 2014 г.

Мениджър "Човешки Ресурси" в "Хранинвест ХМК" АД, г-жа Христина Педикова-Генева, бе избрана за член на референтната група "Добивна и тежка промишленост" от българска страна в ESCO.

Припомняме, че Европейската комися се ангажира да разработи класификация на европейските умения, компетенции, квалификации и професиите (ESCO), в тясно сътрудничество със заинтересованите страни от сферите на труда, образованието и обучението и социалните партньори. За тази цел вече са създадени и работят 11 секторни референтни групи за разработването им.

Научи повече

Хранинвест – ХМК АД, част от групата на Холдинг Загора, в подкрепа на бедстващите от Мизия

Август 2014 г.

Ръководството на Хранинвест-ХМК реши да подкрепи инициативата „Да помогнем на пострадалите в Мизия”.

В тази връзка бяха събрани средства за закупуването на лекарства и различни видове принадлежности. Служителите  дариха дрехи и завивки.
Мизия стана поредният град, сполетян от трагедията на наводнmiziqение тази година.

Икономическият директор на Холдинг Загора успешно изкачи най-високия връх в Северна Америка

radeЮли 2014 г.

Г-н Румен Радев, икономически директор на Холдинг Загора, взе участие в българската експедиция до най-високия връх в Северна Америка, Денали (известен още като МакКинли) – 6193м), който се намира в Аляска
http://www.alaskaexpedition2014.com/.

Научи повече

Прогрес АД пусна в експлоатация модерни пещи за топене на чугун

 Юни 2014 г.

''Прогрес'' АД –част от групата на Холдинг Загора, инвестира целенасочено в повишаване на производителността и качеството на продукцията си и в намаляване на енергоемкостта. От 20 дена са пуснати в експлоатация две модерни нови пещи за топене на чугун.

Всяка от тях е с капацитет 8 тона на час. Това са най-модерните инсталации и първите, внедрени в България, съобщи изпълнителният директор Славин Янакиев. Инвестицията е в размер на над 1,5 млн. евро. Съфинансирането по оперативна програма Конкурентоспособност е в размер на 667 000 евро.

Научи повече

Посланикът на Индонезия в предприятията на Холдинг Загора -Прогрес АД и Хранинвест - Хранмашкомплект АД

indoneziq

Юни 2014 г

Извънредният и пълномощен посланик на Индонезия в България и Албания Н.Пр. Бунян Саптомо посети Стара Загора със съпругата си Лия Саптомо и културното аташе Дина Мартина.

Научи повече

Задачата ни е да увеличим автопарка

Neshev

Март 2014 г

''Холдинг Загора“ООД има своя транспортна фирма – „Загора Мобил“ ЕООД. Около 55% от дейността ни е обслужване на холдинга, извършване на международен транспорт по различни европейски дестинации. Останалите 45% са обслужване на фирми, несвързани с него, обяснява Мартин Нешев, прокурист.
Сред малките фирми на холдинга сме – с персонал 39 души, оборот около 4.5 млн. лв. Печелившо дружество. Трудно, но успяваме, казва той. Автопаркът включва 12 композиции за международен транспорт и 15 камиона с товароносимост от 3.5 тона до 15 тона. Към него следва да се прибавят и 70 леки автомобила, сред които и колата на председателя на УС на холдинга г-жа Ирина Динева. Към „Загора Мобил“ е и бензиностанция, която предлага висококачествено гориво директно от Румъния.         

Научи повече